אלי ויזל בוועדת "פרס נובל היהודי"

24.03.2013

ynet logo hebrew

חתן פרס נובל לשלום ישתתף בבחירת הזוכה בפרס "בראשית". התואר מוענק מדי שנה ליהודי שנותן השראה לדור הצעיר בעולם

קרן פרס "בראשית" הודיעה כי אלי ויזל, זוכה פרס נובל לשלום בשנת 1986 ופעיל זכויות האדם, יצטרף לאישים נכבדים מארגנטינה, קנדה, איטליה, רוסיה, בריטניה, ארצות הברית וישראל ביוזמה כלל עולמית שמטרתה לחזק את הקשר בין העם היהודי ברחבי העולם לבין ערכיו התרבותיים והרוחניים המשותפים. ויזל ייכלל בוועדת הפרס.

פרס "בראשית", שכונה "פרס נובל היהודי" על ידי מגזין "טיים", הוא פרס שנתי בסך מיליון דולר שיוענק לאיש מקצוע רב הישגים ובעל מוניטין בינלאומי מכל העולם, המהווה דמות מופת בקהילתו ויוכל להעניק השראה לדור הצעיר של העם היהודי ברחבי העולם. פרס בראשית יוענק באביב 2014 בירושלים על ידי ראש ממשלת ישראל.

המועמדים ייבחרו על ידי המנהיגים של מוסדות וארגונים מובילים בכל קהילה יהודית חשובה בעולם וכן על ידי האוניברסיטאות המובילות. ועדת בחירה תסנן את הרשימה ותבחר חמישה מועמדים, שייבחנו על ידי ועדת הפרס. חברי ועדת הפרס נבחרו בזכות מנהיגותם היוצאת מהכלל בתחומים כגון יחסים בינלאומיים ותקשורת, זכויות האדם וצדק, עסקים ופילנתרופיה וכן בזכות תמיכתם האיתנה במטרות העם היהודי.

יו"ר הסוכנות היהודית נתן שרנסקי, שנמנה עם חברי ועדת הבחירה, אמר: "ברוח היהודית יש שילוב מיוחד של ערכים וחוזק. ערכים שלא מיטשטשים עם השנים, אלא שומרים על גוניהם הייחודים, גם כשמסביב

סערות מאיימות. ממשה דרך הרמב"ם, מאיינשטיין ועד בן גוריון - יהודים ידעו לתרום לעולם בדרכם הבלתי מתפשרת, לדחוף קדימה ולעורר השראה להמצאות, לפיתוחים, לחשיבה וליצירה. כעת אנו רוצים להודות על כך ולמצוא את ממשיכי דרכם של הגדולים ביותר".

יו"ר הנהלת קרן פרס "בראשית", סטן פולובץ, אמר: "הפרס יהיה אבן הפינה של המאמץ הכלל-עולמי ליצירת תודעה חדשה וחזקה בקרב בני הדור הצעיר של יהודי העולם. אנו מאמינים כי כאשר הצעירים מבינים טוב יותר את מורשתם ההיסטורית והתרבותית העשירה, גוברת הוודאות שהם יישאו עמם קדימה ערכים חשובים שיכולים לתרום לתיקון עולם".