תחרות המענקים של קרן פרס בראשית והפילנתרופ רוברט קראפט בסך מיליון דולר

25.11.2019

"Speak Out for Israel"

מענקי הפרס, בסך מיליון דולר, יחולקו לארגונים ישראליים הפועלים למאבק באנטישמיות ובניסיונות לדה-לגיטימציה של ישראל ברחבי העולם

קרן פרס בראשית מכריזה היום (25.11) על פתיחת תחרות המענקים "Speak Out for Israel" שנועדה להיאבק בעליית האנטישמיות ובניסיונות הדה-לגיטימציה לישראל ברחבי העולם.

"הנושא הפילנתרופי של שנת 2019 הוא המאבק באנטישמיות ובניסיונות ההולכים וגוברים להטלת ספק בלגיטימיות של מדינת ישראל״ אמר סטן פולובץ, מייסד-שותף ויו"ר קרן פרס בראשית. "המענקים נועדו לעזור לארגונים ללא מטרות רווח להתמודד עם הבעיה הקריטית הזו על ידי קידום סיפורה מעורר ההשראה של ישראל בפני קהלים ברחבי העולם, באופן מדויק ונאמן לאמת. יחד עם רוברט קראפט אני מזמינים תורמים נוספים להצטרף אלינו."

כחלק מתהליך זכייתו בפרס בראשית לשנת 2019, בחר איש העסקים והפילנתרופ היהודי-אמריקאי רוברט קרפאט, בקיץ האחרון, להעניק את כספי הזכייה של פרס בראשית, העומדים על מיליון דולר, לטובת המאבק באנטישמיות ובדה-לגיטמציה נגד מדינת ישראל בעולם. כעת, ביחד עם קרן פרס בראשית יועברו המענקים לעמותות ישראליות שפועלות לתת פתרונות חדשניים לתופעה המתגברת.

בישראל, מענקי "Speak Out for Israel" יחולקו בשיתוף פעולה מקצועי של ארגון מת"ן-משקיעים בקהילה והזוכים בתחרות יוכרזו באפריל 2020. התחרות פתוחה לארגונים-ללא-מטרות-רווח בישראל עם ניסיון מוכח במגוון תחומים הכוללים: אמנות ותרבות, עסקים, אקדמיה, רפואה ומחקר, חינוך, שמירה על איכות הסביבה ועוד.

בכך הקרן מבקשת לתמוך ולהעצים עמותות המציעות תכניות חדשניות ויצירתיות שמטרתן היא לקדם את השיח על ישראל בהיבט התרבותי, החברתי, והיזמי, לבנות גשרים חוצי-קהילות, להתעמת עם סטריאוטיפים קיימים ולהעמיק את הידע על ישראל.

לישראל מקום חם בליבי ובלב משפחתי". אמר חתן פרס בראשית לשנת 2019, רוברט קראפט. "בה חגגנו אשתי ואני את ירח הדבש שלנו בשנת 1963. מאז ועד היום, אני פועל למימון אינספור משלחות וסיורים לישראל כך שכולם יוכלו לחוות מיוחדות שלה.מבחינה רוחנית, אין שנייה לה. ככל שיותר אנשים ילמדו על ההיסטוריה של ישראל, התרבות המגוונת והחדשנות שנוכחת בה, כך נוכל לשנות יותר סטריאוטיפים ולסיים את תופעת האנטישמיות. התחרות למענקי פרס בראשית נפתחת בתקופה רלוונטית וקריטית לפעולה - והיא יוזמה שקוראת לאחדות העם היהודי למען עתיד המדינה.״

״יצחק (בוז'י) הרצוג, יו"ר ועדת הבחירה של פרס בראשית ויו"ר הסוכנות היהודית, אמר: "במהלך שש השנים האחרונות קרן פרס בראשית מאירה נושאים חברתיים חשובים, מעלה אותם לסדר היום הציבורי ועוסקת בשינוי חיובי בארץ ובעולם. השנה אנו יוצאים למסע הכרחי ואפילו קריטי, והוא המאבק בדה ליגיטמציה כלפי מדינת ישראל. הארגונים שיזכו בתחרות המענקים יקבלו את הרוח הגבית הנדרשת להצלחה״.

מאז הקמתה הכספים שהוענקו לזוכים בפרס בראשית, תמכו בלמעלה מ- 130 עמותות ב- 16 מדינות בניהן: ישראל, ארה"ב ובריטניה. ארגונים אלו פועלים בתחומים שונים, כמו יזמות חברתית, שיפור חייהם של אנשים עם צרכים מיוחדים, סיוע במשבר הפליטים העולמי וקידום שוויון מגדרי. במהלך תחרות המענקים בשנה שעברה שהתמקדה בהעצמת נשים, יותר מ -200 עמותות ישראליות הגישו מועמדות  ולבסוף 37 נבחרו לקבלת מימון.

אהובה ינאי, מנכ"לית מת"ן-משקיעים בקהילה: "אני שמחה לשוב ולשתף פעולה עם קרן פרס בראשית במאמץ חשוב זה, ובטוחה – בדיוק כמו בשנים הקודמות – שיחד נצליח לשנות את המציאות עבור רבים. העובדה שהקרן בוחרת להתמקד בדרכים חדשניות ויצירתיות לקידום תדמיתה של ישראל מסביב לעולם היא החלטה משמעותית בעולם הפילנתרופיה הישראלי והבינלאומי, שבדרך כלל נשען על שיטות מסורתיות יותר".

קרן פרס בראשית קוראת לארגונים בישראל להגיש מועמדות: [קישור]. ההרשמה פתוחה עד לתאריך 12/12/19 בשעה 12:00.

אודות קרן פרס בראשית:

קרן פרס בראשית מעניקה מדי שנה את "פרס בראשית" - פרס המעלה על נס אנשים יוצאים מגדר הרגיל שהערכים על פיהם הם פועלים, וההישגים שלהם, מעניקים השראה לבני הדור הבא של העם היהודי. פרס בראשית שואף להכיר ביחידים אשר השיגו מצוינות ושם עולמי בפעילותם ואשר הישגיהם מגלמים את אופי העם היהודי באמצעות מחויבות לערכים, לקהילה ולמדינת ישראל. זוכי "פרס בראשית" לדורותיהם בוחרים מדי שנה רעיון פילנתרופי בעל משמעות אישית שחשובה להם ומעבירים בהתאמה מענקים לארגונים הפועלים בתחום: קידום יזמות חברתית המבוססת, שילוב משפחות מעורבות בחיי הקהילה היהודית, שיפור חייהם של אנשים עם צרכים מיוחדים, סיוע במשבר הפליטים העולמי, וקידום והעצמת נשים. מעבר לבחירת הנושא הפילנתרופי השנתי, זוכי הפרס מעורבים בפעילות קרן הפרס במהלך שנת הזכייה, בעבודה על קידום התוכניות השונות והוצאתן לפועל.

אודות הנושא השנתי של קרן פרס בראשית:

בשנים האחרונות אנו עדים להתעוררות מדאיגה של מידת האנטישמיות וכן כמות פשעי השנאה המופנים כנגד יהודים ברחבי העולם. לפי הקבוצה לזכויות האזרחים היהודים, בששת החודשים הראשונים של שנת 2019 התרחשו 780 מקרי-שנאה הכוללים השחתה, הצתה והפצה של תעמולה אנטי-יהודית בבתי כנסת ובמוסדות יהודיים. כמה מההתקפות הקטלניות ביותר כנגד יהודים כוללות את טבח בבית הכנסת "עץ החיים" בפנסילבניה, הירי בבית הכנסת בסן דיאגו בפסח האחרון, ולאחרונה המתקפה שהתרחשה ביום כיפור בעיר האלה שבגרמניה.

דו"ח האנטישמיות שפרסם מרכז קנטור באוניברסיטת תל אביב במאי 2019 ניתח את ממצאי שלושה סקרים נרחבים בנושא: סקר ה- FRA, שראיין 16,500 יהודים ב -12 מדינות; סקר ה- CNN, שהתבסס על 7,000 ראיונות בקרב האוכלוסיות הכלליות במדינות אירופה; ומחקר Eurobarometer, שראיין 23,640 אנשים ב -28 מדינות. הנתונים מכל שלושת הסקרים זיהו את ההיקף ההולך וגדל של הבעיה, כמו גם תחושת חוסר ביטחון והפחד בקרב קהילות יהודיות ברחבי העולם.

85% מהמרואיינים בסקר ה- FRA רואים באנטישמיות את הבעיה החמורה ביותר בחייהם, ובכל זאת אינם מדווחים על 75% עד 80% מהמקרים בהם נתקלו. CNN מצא כי אחד מכל חמישה אירופים סבור כי אנטישמיות היא תגובה לפעילות יומיומית של יהודים, ורוב הנשאלים אמרו שרוב האנטישמיות במדינותיהם היא תגובה לפעולותיה של מדינת ישראל. 89% מאלה שרואיינו במחקר של Eurobarometer מאמינים כי האנטישמיות גברה לאחרונה. בארה"ב נרשמה עלייה של 16% באירועים מסוג הזה במרחבם האישי של היהודים המקומיים.

נדב ברקוביץ' I דבי תקשורת I 052-5270613 I Nadav@debby.co.il I

הדר צור | דבי תקשורת | 054-5229499 | hadar@debby.co.il |