קרן פרס בראשית הכריזה על הארגונים הזוכים בתחרות הבינלאומית Speak Out for Israel

בין הארגונים הזוכים: תגלית, Start-Up Nation Central, מרכז פרס לשלום וחדשנות, לוחמים ללא גבולות, האגודה למען הלהט"ב, ישראליז ו- StandWithUs

15.06.2020

נבחרו הארגונים היהודיים המובילים בעולם. היום (15 ביוני, 2020) מכריזה קרן פרס בראשית על הארגונים והעמותות שזכו בתחרות הבינלאומית Speak Out for Israel בשם חתן הפרס לשנת 2019, רוברט קראפט.

המענקים, יחולקו לארגונים הפועלים למאבק באנטישמיות ובניסיונות הדה-לגיטימציה לישראל בדרכים חדשניות וייחודיות. ולארגונים שמעודדים ערכי  סובלנות, דמוקרטיה, תרבות, מדע וחדשנות ישראלית בפורמטים שמתאימים למציאות הנוכחית תחת מגיפת הקורונה.

במסגרת זכייתו בפרס בראשית, שזכה לכינוי "הנובּל היהודי" על ידי המגזין "TIME", בחר חתן הפרס, איש העסקים והפילנתרופ היהודי-אמריקאי רוברט קראפט להעניק את כספי הזכייה, על סך מיליון דולר,  לטובת המאבק באנטישמיות ובדה-לגיטמציה של מדינת ישראל בעולם.

בתחרות Speak Out for Israel  זוכים 26 ארגונים ועמותות שפועלים לשיפור תדמיתה של ישראל מסביב לעולם,  כולם זקוקים למימון ולסיוע כלכלי עכשיו יותר מתמיד – תוצאה של משבר הקורונה. בעוד שתרומות ומענקים מתעכבים עקב המשבר הכלכלי שהביאה עימה המגיפה, האנטישמיות וההתבטאויות נגד קהילות יהודיות מסביב לעולם רק מתגברות

הארגונים שזכו במענקים ישתמשו בכספי המענק כדי לממן פעילויות בארץ ובעולם לחיזוק תדמיתה של ישראל, במספר זירות פעילות ועולמות תוכן כגון: תרבות, טכנולוגיה, דיפלומטיה, חברה ומדע.  בפורמטים שמתאימים למציאות החדשה, ביניהם מפגשים מקוונים, קמפיינים אינטרנטיים והכשרות דיגיטליות. קהלי היעד של הפרויקטים הזוכים מגוונים ורחבי היקף בניהם: פוליטיקאים ואנשי עסקים, מחוקקים ורגולטורים, פעילים חברתיים, סטודנטים, חוקרים ואמנים.

כמדי שנה, המענקים חולקו בשיתוף פעולה מקצועי של ארגון מת"ן-משקיעים בקהילה. הפרויקטים שזוכים במענקים יפעלו מול קהלים בכל רחבי העולם – אירופה, אפריקה, צפון ודרום אמריקה, וכמובן ישראל. לרשימה המלאה של הארגונים הזוכים [לחצו כאן].

אל קרן פרס בראשית ורוברט קראפט הצטרפה "קונצרט ביחד למען ישראל", חברה לתועלת הציבור שתומכת בקהילה הפרו-ישראלית לקידום התפיסה החיובית של ישראל. "קונצרט ביחד למען ישראל", שהגדילה את הסך הכולל של המענקים שיחולקו,  היא שותפות בין מדינת ישראל והמשרד לנושאים אסטרטגיים והסברה לבין קבוצות פרו-ישראליות ברחבי העולם, במימון של פילנתרופים עצמאיים וממשלת ישראל.

בין הזוכים בתחרות המענקים:

• האגודה למען הלהט"ב בישראל "גאווה בסלון": מפגשים מקוונים של חברי וחברות הקהילה הגאה עם קהילות יהודיות מקומיות ברחבי העולם, כאשר בכל אחד מהמפגשים יספר חבר הקהילה את סיפורו האישי.
  • StandWithUs – התוכנית הידועה לסטודנטים המייצרת מדי שנה שורה של שגרירים לישראל שמספרים את הסיפור של ישראל בצורה ייחודית ואותנטית, מתוך אמונה כי חינוך והידברות – ולא הקיצוניות – הם המפתח לשינוי.
  • Start-Up Nation Central - קידום פתרונות טכנולוגיים ישראליים חדשניים שיכולים לסייע במאבק העולמי נגד מגיפת הקורונה על ידי חיבורם למנהיגים, ממשלות, חברות Fortune 500, וארגוני בריאות ברחבי העולם. בין יוזמות אחרות הקשורות במגיפה העולמית, הארגון גם השיק את אתר CoronaTech Israel, פורטל שמרכז את כל המידע הרלוונטי בנושא הקורונה לקהילת ההייטק והטכנולוגיה.
  • תגלית - המרכז לחדשנות ישראלית של תגלית בשיתוף עם הבורסה לניירות ערך יקיים ועידה מקוונת שתציג את הפתרונות הישראלים החדשניים ביותר במאבק בנגיף הקורונה.
  • ישראליז (ISRAELis) – תכנית השגרירים הדיגיטליים שתכשיר צעירים ישראלים לבנות ולשתף את הסיפור האישי שלהם ברשתות החברתיות והקניית כלים דיגיטליים לספר את ישראל במהלך הטיול הגדול בחו"ל.
  • Music Port – הסברה ותמיכה במדינת ישראל על ידי קירוב חובבי מוזיקה ברשת, ללא קשר לדתם ואמונותיהם, ותמיכה במוזיקאים ישראלים.
  • Vibe Israel – לתכנית Unboxing Israel –ארגז כלים דיגיטלי וחינמי שמטרתו הענקת כלים שיסייעו לארגונים לספר את הסיפור של ישראל באופן אטרקטיבי, רלוונטי ואותנטי לצעירים מרחבי העולם.
  • הליגה נגד השמצה, הוועד היהודי-אמריקאי, ELNET (הרשת לקידום יחסי ישראל-אירופה) ו-United with Israel – שיפנו לדיפלומטים, קובעי מדיניות, מחוקקים ומשפיענים וייצרו שיח על רב תרבותיות ודמוקרטיה בישראל, כמו גם אנטישמיות ודה לגיטימציה של מדינת היהודים.

"לאחר שהוענק לי פרס בראשית בשנה שעברה בירושלים, התחייבתי פומבית להכפיל את מאמציי כנגד ניסיונות הדה-לגיטימציה למדינת ישראל מסביב לעולם" אמר רוברט קראפט, חתן הפרס לשנת 2019. "משבר הקורונה הכתיב סדר עדיפויות חדש, ושמחתי לתרום את חלקי בסיוע ההכרחי" הוסיף קראפט, שהטיס לסין את מטוס הבואינג-767 של קבוצת הפוטבול שבבעלותו, הניו אינגלנד פטריוטס,  על מנת לאסוף מסיכות וציוד מגן – שחולקו בבוסטון ובניו יורק. "בו בעת עלינו גם לכבד את התחייבויותינו ולהישאר נאמנים לשאיפותינו לטווח הארוך. אנטישמיות ושיח אנטי-ישראלי לא נעלמים, ואף מתעצמים.  אני בטוח שהארגונים שנבחרו לקבלת המענקים יסייעו ביעילות במאבק נגד שנאת-החינם".

"תכנית המענקים שלנו תזרים משאבים אינטלקטואליים, פיננסיים ויצירתיים להעביר את הסיפור האמיתי של ישראל לעולם בזמן מכריע זה" אמר סטן פולובץ, מייסד ויו"ר קרן פרס בראשית. "המענקים שהוכרזו היום יתמכו ויחזקו שורה של ארגונים פרו-ישראלים העוסקים, מחנכים ומשפיעים על קהלים ברחבי העולם. המסרים שלהם מתמקדים בדמוקרטיה וסובלנות כתכונות מפתח של ישראל המודרנית, כמו גם בתחומי המדע, טכנולוגיה, אומנות ותרבות. יש הרבה ארגונים מצטיינים העובדים בתחומים אלו ואנחנו שמחים לתמוך בפעילותן".

"אנו שמחים לשתף פעולה עם קרן פרס בראשית ורוברט קראפט – יחד נתמוך ברשת הענפה של הארגונים שנלחמים מדי יום בהפצת דיס-אינפורמציה, סטריאוטיפים ודעות קדומות על ישראל והעם היהודי, ומסייעים בהצגת סיפורה האמיתי של ישראל ברחבי העולם" אומר מיכה אבני, יו"ר הדירקטוריון של קונצרט.

יצחק (בוז'י) הרצוג, יו"ר הסוכנות היהודית לישראל: "סיפורה של מדינת ישראל הוא רב-גוני כמו הפסיפס שמרכיב את עמינו. קמפיין Speak Out for Israel יעניק במה לקולות הרבים שמספרים את הסיפורים הרבים, ויעמיק את המודעות אליהם בקרב קהילות רבות וחשובות מסביב לעולם. אני גאה ושמח על השותפות ארוכת השנים שלנו עם קרן פרס בראשית, היוזמה הנוכחית מגיעה בעיתוי חשוב לכולנו."

אודות קרן פרס בראשית:

קרן פרס בראשית מעניקה מדי שנה את "פרס בראשית" - פרס שנתי, המעלה על נס אנשים יוצאים מגדר הרגיל שהערכים על פיהם הם פועלים, וההישגים שלהם, מעניקים השראה לבני הדור הבא של העם היהודי. הפרס, שנוסד בשנת 2013, ממומן באמצעות הקצאת קרן פרס בראשית על סך 100 מיליון דולר. לקרן משרדים בתל אביב ובניו יורק.

רשימת הזוכים של הפרס כוללת את מייקל בלומברג, ראש עיריית ניו יורק לשעבר וכיום מועמד במרוץ לנשיאות ארצות הברית; מייקל דאגלאס, שחקן, מפיק, ופעיל חברתי; יצחק פרלמן, כנר בעל שם עולמי הפועל למען אנשים עם מוגבלויות; אניש קאפור, פסל ואקטיביסט למען זכויות פליטים; השחקנית זוכת האוסקר נטלי פורטמן; ורוברט קראפט, בעלי קבוצת הפוטבול המעוטרת "ניו אנגלנד פטריוטס" ומי שהקים את הקרן הגדולה ביותר למען המאבק באנטישמיות. בשנת 2018, העניקה הקרן פרס מפעל חיים לשופטת בית המשפט העליון של ארה"ב, רות' ביידר גינסבורג, על תרומתה ומחויבותה לקידום שיוויון וצדק חברתי.

זוכי "פרס בראשית" לדורותיהם בוחרים מדי שנה רעיון פילנתרופי בעל משמעות אישית שחשובה להם ומעבירים בהתאמה מענקים לארגונים הפועלים בתחום: תמיכה ביזמות חברתית המתבססת על ערכי היהדות, שילוב משפחות מעורבות בחיי הקהילה היהודית, שיפור חייהם של אנשים עם מוגבלויות, סיוע עם משבר הפליטים העולמי, קידום שיוויון מגדרי והעצמת נשים, והמאבק באנטישמיות הגואה ובמאמצי הדה-לגיטימציה למדינת ישראל.

נדב ברקוביץ' I דבי תקשורת I 052-5270613 I Nadav@debby.co.il I

הדר צור | דבי תקשורת | 054-5229499 | hadar@debby.co.il