קרן פרס בראשית מכריזה על תרומה למרכז הרפואי זיו - תרומתו הנדיבה של איש העסקים והנדבן מוריס קאהן למימון טיפולים באובדן שמיעה אצל ילדים סורים

04.10.2017

קרן פרס בראשית הודיעה היום ​​על תרומה למרכז הרפואי זיו בצפת, הצפוני ביותר בישראל והקרוב לגבולות עם לבנון וסוריה.  המרכז הרפואי זיו מגיש טיפול רפואי לפצועים ולחולים הסורים, גברים, נשים, ילדים ותינוקות מזה יותר מארבע שנים. התרומה תממן את הטיפול באובדן שמיעה בקרב ילדים סורים שהובאו מאזורי עימות לישראל לצורך בחינה אבחנתית, טיפולים קליניים, ניתוח ושיקום.

מענק פיילוט זה הוא חלק מיוזמתה הגלובלית של קרן פרס בראשית לקדם סיוע לפליטים ולעודד קרנות ותורמים יהודים אחרים להרחיב את מעורבותם במאמץ ההומניטארי הנועד להקל על סבלם של פליטים מסוריה ומאזורי סכסוך אחרים. המיקוד במצוקתם של הפליטים הינו פרי יוזמה של חתן פרס בראשית לשנת 2017, אניש קאפור, שבזמן בחירתו אמר: "היהודים מבינים את הזוועה של הגירוש מבתיהם. היהודים מבינים, אולי בצורה יותר מכאיבה מכל אחד אחר, איך זה מרגיש להיות 'האחרים'. אני רוצה להראות לצעירים יהודיים שביחד אנחנו יכולים לעשות שינו אמיתי במצבם של הפליטים ".

קאפור הוסיף: "אני מאמין שמשבר הפליטים הוא האתגר המכונן של תקופתנו, ולכולנו, יהודים ולא יהודים, יש מחויבות מוסרית שלא לשתוק נוכח הטרגדיה הגדולה הזו".

כמו כל חתני פרס ג'נסיס אחרים, הפסל הנודע ופעילי זכויות האדם קאפור יתרום את כל הפרס בסך מיליון דולר. יוזמות ומענקים ספציפיים אשר יזכו בתמיכתו יוכרזו בין אוקטובר השנה ליוני שנה הבאה, כאשר קרן פרס בראשית תחגוג את חתן הפרס לשנת 2018.

המרכז הרפואי זיו ישתמש במענק לטיפול באובדן השמיעה בקרב ילדים סורים. על פי הנתונים הסטטיסטיים, אחד מכל שלושה ילדים סורים שנבדקו בידי צוות בית החולים סובל מאובדן שמיעה. ליקוי שמיעה זה משפיע לרעה על בריאותו של הילד ועל התפתחותו ובכך מקטין את הסיכויים לחיים בריאים ותפקוד מלא בהמשך. בעבור הילדים האלה הטיפול הרפואי בעת הצורך הוא תקווה לעתיד טוב יותר.

המרכז הרפואי זיו הציע תוכנית מקצועית ומקיפה לפתרון בעיות השמיעה בקרב הילדים הסורים. תוכנית זו כוללת  בדיקות אבחון מלאה  הכוללת בדיקות שמיעה לכל ילד לאבחון מדויק של הבעיה וקביעת דרך הטיפול הרצויה בין אם ע"י התאמת מכשיר שמיעה ובין אם בדרך ניתוחית ככל שיידרש. הילדים הזקוקים יקבלו מכשירי שמיעה משוכללים ומותאמים אישית תוך ליווי של קלינאית תקשורת וצוות מקצועי. שיתוף הפעולה מצוין בין המרכז הרפואי וצה"ל והפסקת האש הנוכחית באזור הסמוך לגבול הישראלי-סורי מספקים הזדמנות להתחיל מיד בטיפול ולהשיג תוצאות מוחשיות בטווח הקרוב.

ד"ר זרקא, מנהל המרכז הרפואי זיו התייחס עם קבלת ההודעה על התרומה: " בארבע השנים האחרונות טיפלנו ביותר מאלף סורים בכל הגילאים שנזקקו לעזרתנו וישנם עוד רבים שזקוקים לסיוע. אני מרגיש בר מזל שיש לי ולצוות שלי במרכז הרפואי זיו הזדמנות להציל חיים ולספק תמיכה רפואית לפצועים הסורים בשעת משבר קשה כל כך. זה באמת חשוב לי כרופא, כישראלי וכאדם. אני גם אסיר תודה למר מוריס קאהן ולקרן פרס בראשית על כך שאני יכול לעשות עבודה חשובה זו בעזרתם".

המענק התאפשר באמצעות התרומה של מוריס קאהן, נדבן ויזם ישראלי בולט. בהיותו פילנתרופ פעיל ופורה, מר קאהן קיבל השראה מההחלטה של זוכה פרס בראשית לשנת 2017 להתמקד בסיוע לפליטים וחש צורך להצטרף למאמץ זה. "הקדשת הפרס לעזרת הפצועים והחולים הסורים היא מחווה הומניטרית מדהימה שיכולה להיות מופת לנו - כישראלים וכיהודים. סבלנו בתור יהודים ואנחנו יודעים מה זה כשהורסים את חייך, אנחנו יודעים מה זה לנסות לשרוד. בעיני זה ציווי הומניטרי וזכות להיות מסוגל לעשות זאת", אמר מוריס קאהן.

מייסד שותף והיו"ר של קרן פרס בראשית, סטן פולובץ, אמר: "אנו שמחים מאוד לשתף פעולה בפרויקט הזה עם מוריס קאהן, ומודים לו מקרב לב על נדיבותו. אנחנו היהודים סבלנו מזה מאות שנים כפליטים. עכשיו הגיע הזמן לעזור לאחרים. מלחמת האזרחים האכזרית בסוריה יצרה קרוב ל-5 מיליון פליטים, רבים מהם ילדים. קרן פרס בראשית קוראת לתורמים נוספים, יהודים ובני דתות אחרות, לתמוך בעבודתם הגדולה של המרכז הרפואי זיו ושל ארגונים אחרים שמטרתם להקל על סבלם של הפצועים והחולים, בעיקר ילדים". פולובץ הוסיף כי קרן פרס בראשחת פועלת יחד עם בית חולים "זיו" כדי להקל על גופים פילנתרופים נוספים לתמוך במרכז הרפואי הזה. אנשים וארגונים המעוניינים לתרום יכולים לבקר בעמוד התרומות של מרכז רפואי זיו: http://www.ziv.org.il/?CategoryID=2580.

נתן שרנסקי, יושב ראש הסוכנות היהודית ויושב ראש ועדת הבחירות של פרס בראשית, אמר: "פרס בראשית פועל להנחיל את תחושת הגאווה היהודית ולפתח אותה. אין ספק כי הסיוע לפליטים הסורים, סיוע לפצועים - נשים וילדים - הוא הדבר החשוב ביותר בהקשר זה. בין זוועות המלחמה, בית החולים הישראלי מספק מקום בטוח שבו הפליטים יכולים לבוא ולקבל טיפול רפואי. אין מקום אחר כזה בעולם. אני שמח שפרס בראשית ממשיך לעודד יוזמות כאלה".

על אודת פרס בראשית

פרס בראשית משמש להכרה ביחידים שהם מצטיינים ובעלי מוניטין עולמי בתחומם ואשר בנוסף לפעילותם ולהישגיהם מגלמים את אופי העם היהודי באמצעות מחויבות לערכים יהודיים, לקהילה ולמדינת ישראל. הפרס על סך מיליון דולר ממומן בידי קרן פרס בראשית ומוענק בידי ראש ממשלת ישראל לזוכה אחד בכל שנה.

הפרס פועל כשותפות ייחודית הכוללת את משרד ראש ממשלת ישראל, את קרן פרס בראשית ואת משרד יושב ראש הסוכנות היהודית לישראל. עד כה זכו בפרס מייקל בלומברג, מייקל דאגלס, יצחק פרלמן ואניש קאפור. קרן פרס בראשית מעודדת את זוכי הפרס להעניק את כספי זכייתם לתמיכה ביוזמות פילנתרופיות בנושאים היקרים לליבם.

לפרטים נוספים על פרס בראשית:

Genesis Prize Foundation, Tel Aviv: Arik Elman +972-543-05-1140 aelman@genesisprize.org

על אודות המרכז הרפואי זיו

מרכז רפואי זיו הוא בית חולים ממשלתי המסונף לפקולטה לרפואה של אוניברסיטת בר-אילן שנפתחה בצפת בשנת 2011. בשל קרבתו לגבולות לבנון וסוריה, לאורך ההיסטוריה מטפל בית החולים באזרחים שהם קורבנות של פעולות איבה וכן בחיילים הישראלים.

לבית החולים יחסי עבודה ארוכים עם צה"ל. המדיניות של ממשלת ישראל היא להציע טיפול לאזרחים סורים שהובאו מהגבול, והמדיניות הזאת מאפשרת לבית החולים לקבל פצועים וחולים - מבוגרים וילדים - שנפצעו בסוריה ולספק להם טיפול רפואי ללא תמורה מצידם.

For more information on how to support and/or donate to Ziv Medical Center: Ms. Sharon Koren at sharon.k@ziv.health.gov.il

על אודות מוריס קאהן

מוריס קאהן, איש עסקים ופילנתרופ, נולד בדרום אפריקה ועלה ארצה בשנת 1956. קאהן הוא תומך פעיל ביוזמות הומניטריות ומסייע למגוון רחב של מטרות פילנתרופיות. חובב צלילה וים, הוא הקים את המצפה התת-ימי באילת ובמקומות נוספים בעולם. מר קאהן הינו מייסד תוכנית מנהיגות LEAD לטיפוח מנהיגות. הוא הקים "מכון מוריס קאהן ומכבי" על מנת לספק למדענים נתונים לקידום המחקר הרפואי. מר קאהן תמך במחקר של תאי גזע, תוכניות חינוכיות שונות לילדים, ומחנה רכיבה טיפולי לבעלי מוגבלות. הוא נסע לאתיופיה כדי להקים מרפאת עיניים  שמבצעת מאות ניתוחי קטרקט וטראכומה מדי שנה ומחזירה את מאור עיניים לתושבים מקומיים בעמק אומו. הוא תורם מרכזי ל"להציל את לבו של הילד", וכיום הוא משרת כיו"ר  SPACE IL השואפת להציב דגל ישראל על הירח.

על תרומתו לישראל ולעם היהודי מוריס קאהן מונה לנשיא הכבוד של משחקי המכביה (המכונה גם "האולימפיאדה היהודית").